Skip navigation.
Αρχική

Συχνές ερωτήσεις, Βοήθεια!

 

Διαβάστε παρακάτω Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 


 

 • Υπάρχουν οδηγίες για αρχάριους;

Ναι, διαβάστε εδώ στο Blog του LiveAll.eu

 

 


 • Τι μπορώ να ορίσω σαν αποστολέα του μηνύματος;

Πρέπει να ορίσετε ένα αλφαριθμητικό (ένα συνδυασμό δηλαδή Λατινικών γραμμάτων και αριθμών), μέχρι 11 χαρακτήρων.

 

ΔΕΝ μπορεί να αποτελείται μόνο από αριθμούς (το απαγορεύει η σχετική νομοθεσία), πρέπει να περιέχει δηλαδή τουλάχιστον 3 γράμματα (Λατινικά, μικρά και κεφαλαία).

Σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητο να ορίζετε σαν αποστολέα το κινητό σας τηλέφωνο, παρακαλούμε ακολουθήστε τη διαδικασία της ταυτοποίησης του κινητού σας τηλεφώνου που περιγράφεται εδώ και επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα αυτή.

Επίσης, δεν επιτρέπονται ελληνικοί χαρακτήρες. Αυτό γιατί, η χρήση τους δημιουργεί διάφορα προβλήματα στη μετάδοση και παραλαβή του SMS και επίσης δεν είναι πάντα εγγυημένη η αναγραφή των ελληνικών χαρακτήρων, λόγω των διάφορων carriers που χρησιμοποιούνται. Ετσι για να μπορούμε να παρέχουμε μία ποιοτική υπηρεσία ομαδικής αποστολής SMS, μετά από έρευνα και εξονυχιστικές δοκιμές, απενεργοποιήσαμε τη χρήση ελληνικών στον αποστολέα, οριστικά.

 

Επιτρεπτά είναι τα σύμβολα

- (παύλα)
_ (κάτω παύλα)
. (τελεία)
! (θαυμαστικό)
* (αστεράκι)
# (δίεση)
% (επί τοις εκατό)
& (και)
() (παρενθέσεις)
<> (μικρότερο, μεγαλύτερο)
, (κόμμα)
; (semicolon - ερωτηματικό)
" (double quotes)
και το κενό - space

 

Σωστοί συνδυασμοί: 

Etairia-AE

athens210

 

Λάθος συνδυασμοί

6999123456 (δεν περιέχει τουλάχιστον 3 Λατινικά γράμματα)

dim@jhon (περιέχει το σύμβολο @)

  

 


 • Ακουσα/διάβασα για δωρεάν SMS! Που να τα βρω;

Με την εγγραφή σας στο LiveAll.eu και την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας από το σχετικό e-mail που θα λάβεται, αυτόματα δικαιούστε 30 λεπτά. Για λόγους ασφαλείας απαιτείται μία διαδικασία ταυτοποίησης/ενεργοποίησης (μόνο για τα δωρεάν SMS). 

Εάν τα 30 λεπτά του ευρώ δεν είναι αρκετά τότε μπορείτε να παραλάβετε άλλο 1 ευρώ (20 SMS 160 χαρακτήρων ακόμα) από τους συνεργάτες μας

 


 • Πως μπορώ να ενεργοποιήσω το δωρεάν ποσό που μου αντιστοιχεί για τα δοκιμαστικά SMS;

Η διαδικασία είναι απλή.

α) Μεταβείτε στην web εφαρμογή. β) Πηγαίνετε στην καρτέλα ο SMS λογαριασμός μου. γ) Στο κάτω δεξιό μέρος υπάρχει ένα πεδίο που καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού σας (ο αριθμός πρέπει να έχει τη μορφή πχ. 306912345678) και πατάτε το κουμπί παραλαβής κωδικού. δ) Ο κωδικός θα αποσταλεί στο κινητό σας, οπότε μετά θα τον καταχωρήσετε στο διπλανό αριστερό κουτάκι (Εισαγωγή κωδικού αγορας). ε) Συγχαρητήρια! Μπορείτε τώρα να στείλετε δοκιμαστικά SMS.

 


 • Τι περιορισμούς έχουν τα δοκιμαστικά SMS;

Λειτουργούν όπως τα κανονικά. Δηλαδή μπορείτε να βάλετε όνομα αποστολέα της αρεσκείας σας (11 χαρακτήρες Λατινικά γράμματα και !*.-_), να έχουν μήκος μέχρι 459 χαρακτήρες  κλπ εκτός απ' το ότι:

α) Πρέπει να γίνει ενεργοποίηση με τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου για λόγους ασφαλείας.

 


 • Ωραία! Εκανα τις δοκιμές μου και έχω πειστεί. Πως μπορώ να αγοράσω πια κανονικά (όχι δοκιμαστικά SMS);

Η αγορά προς το παρόν μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

α) Δείτε τη σελίδα των συνεργατών μας. Θα βρείτε καταστήματα φυσικά αλλά και ηλεκτρονικά (e-shop) για να αγοράσετε κουπόνια SMS τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να στείλετε SMS. Οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ

β) Επικοινωνώντας μαζί μας. Εμείς θα σας τιμολογήσουμε το ποσό που θα αγοράσετε και στο παραστατικό που θα λάβετε ηλεκτρονικά θα αναγράφεται ο κωδικός που όταν θα τον εισάγετε στο σύστημα θα πιστώσει στον λογαριασμό σας την αξία (με τα τυχόν δώρα) που αντιστοιχεί. 

 


 • Υπάρχει η δυνατότητα email2sms (E-mail to SMS);

Φυσικά, διαβάστε περισσότερα εδώ.

 


 • Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών ενός αριθμού κινητού (HLR lookup);

Βεβαίως, διαβάστε αναλυτικά εδώ. Το HLR lookup χρεώνεται 0,015 ευρώ (+ ΦΠΑ 23%).

 


 • Υπάρχει η δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού (schedule); Να καταχωρήσω δηλαδή τώρα το μήνυμα και να σταλεί αργότερα;

Ναι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Παρακαλούμε διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 


 • Μπορώ να στείλω SMS σε περισσότερα από ένα τηλέφωνα χωρίς να τα έχω καταχωρημένα στο σύστημα ως επαφές;

Βέβαια! Εισέλθετε στη web εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων και στον χώρο του αριθμού του παραλήπτη πληκτρολογήστε αριθμούς (μέχρι 100) διαχωρισμένους με διαστήματα (κενά)

 

 


 • Τι σημαίνουν τα μηνύματα στη στήλη "Κατάσταση" στο ιστορικό των μηνυμάτων; 

 

 • Delivered to phone - Το SMS έχει παραδοθεί στο κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη
 • Queued - Το SMS έχει αποθηκευτεί και θα μεταδοθεί σε πολύ λίγο ή θα μεταδοθεί την συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί.
 • Delivered to SMSC - Το SMS έχει επιτυχώς καταχωρηθεί στο liveall.eu, έχει καταχωρηθεί στο κέντρο μηνυμάτων και θα μεταδοθεί στο κινητό τηλέφωνο όταν αυτό είναι διαθέσιμο (αυτό μπορεί να σημαίνει, την ίδια στιγμή, αν το κινητό είναι ανοικτό, ή όταν το κινητό ανοίξει). Συγκεκριμένα, όταν το κινητό είναι κλειστό και στείλουμε SMS σε αυτό, ο τρόπος που το κέντρο μηνυμάτων προσπαθεί να ξαναστείλει έχει ως εξής: σε 5' ή 10', σε 1h ή 4h σε 8h και σε 24h. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον provider (Cosmote, Vodafone, Wind κοκ).
 • Queued on SMSC - Το SMS είναι σε αναμονή στο κέντρο μηνυμάτων. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το κινητό τηλέφωνο είναι κλειστό.
 • Unknown subscriber - Άγνωστος αριθμός. Ο συνδρομητής δεν υπάρχει.
 • Non delivered to phone - Το SMS έχει αποτύχει να παραδοθεί στο κινητό τηλέφωνο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους.
 • Expired - Το χρονικό όριο παράδοσης του SMS στο κινητό τηλέφωνο έχει λήξει.
 • Non-Delivered to SMSC - Αυτό συνήθως συμβάινει γιατί ο αριθμός του παραλήπτη δεν είναι αποδεκτός.

 

 


 • Μπορώ να στείλω μαζικό SMS από excel αρχείο;

 

Μπορείτε να στείλετε με τη βοήθεια του excel, αλλά το αρχείο που θα εισάγετε στην εφαρμογή των SMS, θα είναι και πάλι CSV.

Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά, στο excel θα έχετε 2 στήλες. Η στήλη A θα περιέχει τα κινητα τηλέφωνα και η στήλη B το κείμενο που θέλετε να φανεί στην οθόνη του κινητού των παραληπτών. Έτσι, από το excel, κάνουμε [Αποθήκευση ως] και σαν τύπο αρχείου επιλέγουμε [CSV (Comma delimited)] ή ελληνικά [CSV (κείμενο χωρισμένο με κόμμα)].

 

Αφού επιλέξετε Yes (Ναι) στην ερώτηση που θα κάνει το excel, το πιο πιθανό είναι να έχετε ένα αρχείο με κατάληξη .csv. Αυτό, αν το ανοίξετε με ένα Text editor (διορθωτή κειμένου), θα έχει μορφή όπως φαίνεται και στο παράδειγμα [format csv αρχείου μαζικής αποστολής SMS] σε αυτή τη σελίδα.

 

 


 • Υπάρχει Desktop εφαρμογή αποστολής SMS από το LiveAll.eu;

 

Φυσικά. Είναι μία Adobe Air εφαρμογή. Κατεβάστε τη από εδώ (http://www.liveall.eu/SmsDesktopAppGr)

 


 • H Desktop εφαρμογή αποστολής SMS, τρέχει σε Linux και σε MacOS X ;

 

Ναι τρέχει. Αρκεί να κατεβάσετε την αντίστοιχη έκδοση του Adobe Air. Περισσότερα εδώ (http://www.liveall.eu/SmsDesktopAppGr)

 


 • Υπάρχει η δυνατότητα ειδοποίησης όταν το υπόλοιπο του λογαριασμού πέσει πολύ χαμηλά;

Ναι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Δείτε εδώ http://www.liveall.eu/websmsgr στα βοηθητικά

 


 • Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης SSL (secure - ασφαλούς) σύνδεσης στο LiveAll.eu από την εφαρμογή μου;

Φυσικά! Χρησιμοποιείστε HTTPS αντί για HTTP, για κρυπτογραφημένες συνδέσεις στο LiveAll.eu. Είναι εγκατεστημένο ενεργό SSL certificate (πιστοποιητικό) από την Thwate


 • Πότε γίνεται η χρέωση σε κάθε SMS;

Η χρέωση του κάθε SMS γίνεται την στιγμή που το μήνυμα μεταδίδεται από το σύστημά μας. Για παράδειγμα, όταν προγραμματίσετε κάποια SMS για αποστολή σε μελλοντικό χρόνο, θα παρατηρήσετε ότι το υπόλοιπό σας δεν μειώνεται και τα SMS (στο ιστορικό) δεν έχουν χρέωση.
Το υπόλοιπο μειώνεται από τη στιγμή που τα SMS μεταδωθούν. Το ίδιο συμβαίνει και όταν στέλνετε μεγάλο αριθμό μηνυμάτων, οπότε και αυτά μεταδίδονται σταδιακά.
 

Powered by Terracom