Skip navigation.
Αρχική

Νέο! Τιμολογιακές κατηγορίες

Normal prices for SMS sendout vs low cost prices for SMS sendout
Η πλατφόρμα του LiveAll.eu σας προσφέρει πλέον, τη δυνατότητα επιλογής για την αποστολή των SMS, μεταξύ
  • κανονικής τιμής και
  • low cost τιμής, για κάποια χώρα.
 
Από το LiveAll.eu μπορείτε να στέλνετε τα μαζικά μηνύματά σας είτε χρησιμοποιώντας δρομολογητές που υποστηρίζουν όλες τις δυνατότητες του SMS (πχ. οριζόμενο αποστολέα και αλφαριθμητικό), ή χαμηλού κόστους δρομολογητές που έχουν μεν υψηλή ποιότητα υπηρεσίας, αλλά τις περισσότερες φορές δεν υποστηρίζουν οριζόμενο αποστολέα. Για τη 2η περίπτωση, στο κινητό του παραλήπτη θα εμφανίζεται ένας αριθμός αντί το όνομα του αποστολέα που έχετε ορίσει.
 
Για χρήστες που δεν είναι πολύ απαραίτητη η ένδειξη του αποστολέα στο μήνυμα που λαμβάνει ο παραλήπτης και καλύπτονται από αυτά τα χαρακτηριστικά, η χρήση των low cost τιμών είναι ιδανική για την εξοικονόμιση χρημάτων.
 
Στον τιμοκατάλογο φαίνονται οι κανονικές τιμές (μπλε φόντο) και οι low cost τιμές (πράσινο φόντο). Όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, η πράσινη στήλη δεν έχει για όλες τις χώρες τιμές, αλλά μόνο σε αυτές που υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Για τις άλλες υπάρχει μία τιμή.
 

Πως το χρησιμοποιώ;

 
 

price category selection screen A

Για να επιλέξετε διαφορετική τιμολογιακή κατηγορία, καθώς βρίσκεστε στην web εφαρμογή μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση στο σημείο που φαίνεται ακριβώς στη διπλανή εικόνα.

Η ρύθμιση αυτή ισχύει για απευθείας αποστολές, αλλά και χρονοπρογραμματισμούς. Η εξ ορισμού επιλογή είναι αυτή με τη Normal τιμή.

 

 

price category selection screen B

 

 

 

 

 

Επίσης, για να μη χρειάζεται συνέχεια να αλλάζετε τη επιλογή της προηγούμενης εικόνας, μπορείτε στην καρτέλα [SMS ρυθμίσεις] να αποθηκεύεστε την επιλογή αυτή, όπως φαίνεται στην εικόνα αριστερά.

 

 

 

 

 

 

 Αποστολή με αποστολέα τον δικό σας αριθμό σταθερού τηλεφώνου*

old phoneΜε επιλογή του low cost, μπορείτε να στέλνετε και με Ελληνικό αριθμό σταθερού τηλεφώνου πχ. 302ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουμε πως πετυχαίνετε και χαμηλό κόστος αποστολής, αλλά και ταυτοποίηση, ως προς τον παραλήπτη, ότι το απεσταλμένο μήνυμα προέρχεται από εσάς.
Συγκεκριμένα, στον αποστολέα ορίζετε τον αριθμό σας στη μορφή (πχ. 302ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ) και επιλέγετε low cost σαν τιμολογιακή κατηγορία. Όταν ο παραλήπτης λάβει το μήνυμα, θα δει το πχ. +302ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ στον αποστολέα. Προτείνεται να βάζετε πάντα και την επωνυμία σας φυσικά, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για τον αποστολέα του κειμένου.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, το SMS που θα φτάσει στον παραλήπτη, θα είναι κάπως έτσι:

mobile phone sms screen

Για να ενεργοποιήσετε κάποιον αριθμό που σας ανήκει, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα αίτησης ενεργοποίησης αριθμού σαν αποστολέα. Εμείς, θα εξετάσουμε πρώτα ενδελεχώς ότι αυτός ο αριθμός όντως σας ανήκει και μετά θα τον αντιστοιχήσουμε στο λογαριασμό σας. Από εκεί και έπειτα, μπορείτε να στέλνετε με αλφαριθμητικό αποστολέα (όπως στέλνατε μέχρι και σήμερα)ή με low cost και τον αριθμό σας.

* - Η υπηρεσία αυτή θα είναι διαθέσιμη για όσο καιρό θα είναι διαθέσιμοι και σε εμάς δρομολογητές που το υποστηρίζουν αυτό. Επειδή η αγορά του SMS είναι αρκετά ρευστή σε τέτοιου είδους αλλαγές, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για την εφ όρου ζωής λειτουργία του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Για όποια περαιτέρω διευκρίνηση θέλετε να έχετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
 

HTTP API

Στο HTTP API για να επιλέξουμε την low cost τιμ. κατηγορία χρησιμοποιούμε την προαιρετική μεταβλητή [pricecat], μεταξύ των άλλων συνηθισμένων μεταβλητών. Σημειώστε ότι, αν δεν δώσετε την [pricecat] μεταβλητή η τιμολογιακή κατηγορία που θα χρησιμοποιηθεί είναι η κανονική (Normal prices).
Για την επιλογή της low cost τιμ. κατηγορίας θέτουμε την μεταβλητή pricecat σε 1, ενώ για τις κανονικές τιμές, ορίζουμε την pricecat σε 0.

Ένα παράδειγμα φαίνεται παρακάτω:

http://www.liveall.eu/webservice/sms/sendSMSHTTP.php?username=myusername&password=mypass&destination=306912345678&sender=MyName&message=Hello%20there&pricecat=1

 

SMPP gateway - smpp server

Για να μπορέσετε να στείλετε low cost SMS μέσω του smpp protocol, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να ρυθμίσουμε τον smpp account, να μπορεί να στέλνει low cost SMS.

Powered by Terracom