Skip navigation.
Αρχική

Εφαρμογή SMS

Για οδηγίες χρήσης προχωρήστε στο κάτω μέρος της σελίδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους εναπομείναντες χρήστες του old.liveall.eu ότι, το παλιό μας site και web εφαρμογή θα λειτουργεί μέχρι και 31-Μαι-2017 (όπως σημειώνεται και εδώ). Από 1-Ιουν-2017 και μετά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το τρέχον μας site & web-app στο www.liveall.eu
Σημειώνεται πως, του παλιό http api συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και το documentation του θα το βρείτε ΕΔΩ.

Επεξήγηση κατάστασης μηνυμάτων στο ιστορικό της εφαρμογής.

 • Delivered - Το SMS έχει παραδοθεί στο κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη
 • Queued - Το SMS έχει αποθηκευτεί και θα μεταδοθεί σε πολύ λίγο ή θα μεταδοθεί την συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί.
 • Pending - Το SMS έχει επιτυχώς καταχωρηθεί στο liveall.eu, έχει καταχωρηθεί στο κέντρο μηνυμάτων και θα μεταδοθεί στο κινητό τηλέφωνο όταν αυτό είναι διαθέσιμο (αυτό μπορεί να σημαίνει, την ίδια στιγμή, αν το κινητό είναι ανοικτό, ή όταν το κινητό ανοίξει).
 • Queued on SMSC - Το SMS είναι σε αναμονή στο κέντρο μηνυμάτων. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το κινητό τηλέφωνο είναι κλειστό.
 • Unknown subscriber - Άγνωστος αριθμός. Ο συνδρομητής δεν υπάρχει.
 • Undelivered - Το SMS έχει αποτύχει να παραδοθεί στο κινητό τηλέφωνο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους (μπορεί να ισχύει: το τηλ. είναι απενεργοποιημένο για πιο πολύ από το χρόνο αναμονής του μηνύματος - συνήθως 24 ώρες. Άγνωστος αριθμός. Ο αριθμός είναι απενεργοποιημένος εδώ και πολλές ημέρες.).
 • Expired - Το χρονικό όριο παράδοσης του SMS στο κινητό τηλέφωνο έχει λήξει.
 • Non-Delivered to SMSC - Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί ο αριθμός του παραλήπτη δεν είναι αποδεκτός.
 • Unexpected data value - Συμβαίνει συνήθως όταν το τηλέφωνο δεν έχει ενεργοποιηθεί για κάποιο διάστημα, οπότε και το σύστημα δεν γνωρίζει την ακριβή κατάστασή του.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Απλές συμβουλές για επιτυχημένη αποστολή μηνημάτων
Τα ομαδικά SMS απευθύνονται σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που εσείς διαθέτετε σε κάποια βάση δεδομένων, φύλλο excel, αρχείο κειμένου κοκ.
 Πολλά από αυτά μπορεί τη στιγμή που κάνετε αποστολή να μην ισχύουν, να μην είναι το τηλ. του συνδρομητή ανοιχτό για πολλές ώρες, παράγοντες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και πολλοί άλλοι λόγοι. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσετε, όταν στέλνετε sms στον ίδιο αριθμό, με το ίδιο ID αποστολέα και με το ίδιο κείμενο, από τη 2η φορά και μετά, να μη φθάνει στον προορισμό του. Αυτό γιατί, το 2ο sms και μετά, θεωρείται ως spam sms και δεν δρομολογείται.

Η ομάδα του LiveAll.eu φροντίζει πάντα η δρομολόγηση των SMS να έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Παρ' όλα αυτά, γι' αυτά τα SMS που δεν παραδίδονται ή έχουν ένδειξη αποτυχίας, μπορείτε:

 1. Να τα αφαιρέσετε από τη λίστα (αφού είστε σίγουροι ότι οι αριθμοί δεν ισχύουν).
 2. Να εξετάσετε αν και σε προηγούμενες αποστολές είχατε τα ίδια αποτελέσματα γι' αυτόν τον αριθμό.
 3. Αν δεν είστε σίγουροι γιατί κάποιο SMS απέτυχε, υπάρχει η βοηθητική υπηρεσία HLR lookup, που μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση κάθε αριθμού.
 4. Αν τέλος, είστε απόλυτα σίγουροι ότι ο αριθμός ισχύει και κανονικά θα έπρεπε το SMS να φτάσει στον προορισμό του, τότε επικοινωνήστε μαζί μας στην φόρμα επικοινωνίας, ή να κάνετε live chat από την επιλογή στο πάνω δεξιό μέρος του web sites μας.

  

Οδηγίες χρήσης

 

 • Κάθε τηλ. αριθμός που στέλνουμε θα πρέπει να έχει στην αρχή του και τον κωδικό της χώρας. πχ. Για Ελλάδα θα πρέπει να προηγείται το 30. Υποθέτοντας ότι θέλετε να στείλετε στο 6911122222, τότε, ο σωστός αριθμός που θα πρέπει να εισάγετε είναι ο 306911122222.
 • Ο αποστολέας πρέπει πάντα να είναι μια αλφαριθμητική τιμή (Επιτρέπονται Λατινικά γράμματα. Μπορεί επίσης να περιέχει αριθμητικά ψηφία 0-9 και τα σύμβολα _ - . ! *) μέχρι 11 χαρακτήρες. Αποστολέας που έχει μόνο αριθμητικά ψηφία, πχ. αριθμός κινητού δεν γίνεται αποδεκτός.
 • Όταν βρίσκεστε στην πλήρη οθόνη της αποστολής των SMS, μπορείτε να διαλέξετε όποιες επαφές θέλετε ή όποια group θέλετε να στείλετε. Δεν υπάρχει συνδιασμός επαφών και groups, δηλαδή πχ. να διαλέξετε κάποιες επαφές και 1 group.
 • Κάθε επαφή μπορεί να ανήκει σε πολλά groups.
 • Στην επιλογή "O SMS λογαριασμός μου" μπορείτε να ορίσετε ρυθμίσετε μεταβλητές της εφαρμογής. Μπορείτε να ορίσετε το προεπιλεγμένο όνομα αποστολέα, τον χαρακτήρα διαχωρισμού για το csv αρχείο, να ορίσετε την κωδικοσελίδα του αρχείου csv που περιέχει τις επαφές.
 • Μπορείτε επίσης να καταχωρίσετε των κωδικό SMS voucher που έχετε προμηθευτεί και θα αυξήσει το υπόλοιπο του λογαριασμού σας.
 • Στην επιλογή "Βοηθητικά" μπορείτε να κάνετε import επαφών και να στείλετε μαζικό sms απευθείας από ένα csv αρχείο.

 

Όσον αφορά τώρα, τη μαζική αποστολή SMS από αρχείο, υπάρχουν 2 πεδία για κάθε εγγραφή:

format csv αρχείου μαζικής αποστολής SMS

 1. κινητό τηλέφωνο
 2. Κείμενο SMS* 

Παράδειγμα ενός αρχείο αποστολής μαζικού SMS φαίνεται παρακάτω:

306912345678^Καλημέρα κύριε Αντωνίου. Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αρχίσει οι προσφορές στο κατάστημά μας.
306912345689^Καλημέρα κύριε Παπαδόπουλε. Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αρχίσει οι προσφορές στο κατάστημά μας.

 

Η διαδικασία και για τις 2 παραπάνω περιπτώσεις import είναι πολύ απλή.

Πατάμε το κουμπί [Select csv file] και βρίσκουμε το αρχείο που θέλουμε να τροφοδοτήσουμε το σύστημα για το import. Αμέσως μετά, μόλις τελειώσει η διαδικασία θα σας εμφανιστεί μήνυμα με τα αποτελέσματά της.

SMS με παραμέτρους 

Στο κείμενο του μηνύματος μπορείτε να προσθέστε τις παρακάτω μεταβλητές είτε χειροκίνητα, είτε επιλέγοντας τες από τη λίστα κάτω από το κείμενο του μηνύματος και στη συνέχεια πιέζοντας το κουμπί "Εισ. μεταβλητ.", δηλαδή "Εισαγωγή μεταβλητής". Οι μεταβλητές αυτές θα αντικατασταθούν κατά την αποστολή των μηνυμάτων από τα αντίστοιχα πεδία του καταλόγου των επαφών

Οι μεταβλητές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:

%1% - Κινητό τηλέφωνο 
%2% - Τίτλος
%3% - Ονομα/Επωνυμία
%4% - Επίθετο
%5% - Email
%6% - Ελεύθερο πεδίο 1
%7% - Ελεύθερο πεδίο 2
%8% - Ελεύθερο πεδίο 3
%9% - Ελεύθερο πεδίο 4

 

 


 

* Το κείμενο του SMS δε θα πρέπει να περιέχει τον χαρακτήρα διαχωρισμού των πεδίων που έχει οριστεί για το csv αρχείο. Πχ. αν έχετε ορίσει σαν χαρακτήρα διαχωρισμού το σύμβολο ; τότε δε θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο μήνυμά σας, γιατί το σύστημα δε θα μπορέσει να καταλάβει που τελειώνει το κάθε πεδίο και θα επιστρέψει μήνυμα λάθους.
Προτείνεται να χρησιμοποιείτε τον χαρακτήρα ^ ως χαρακτήρα διαχωρισμού, που χρησιμοποιείται πολύ σπάνια σε κείμενο.

 

Powered by Terracom